SEAT EXEO ST – LowFactory

0

Egy igen érdekes gondolat belenyúlni egy gyári SEAT Exeo ST-be, reménykedve, hogy az jól is sikerül. Ha jobban megnézzük a képeket egyből feltűnik hogy építője (Matthias Sippel) a „Clean tuningolást” képviseli ami egy ST-nél igen előnyös tud lenni. Van még egy fontos ami a képeken látszik, vagyis nem látszik SEHOL: a SEAT embléma!

SEAT Exeo ST

SEAT Exeo ST

SEAT embléma valójában nincs is! Vagyis eltűntették. A laikusok innentől már gondban vannak, hogy megállapítsák milyen autóról is van szó mert lehet akár Passat, vagy Audi A4 is, hiszen a TT RS kormánykerék és az RS féknyergek minden okot megadnak arra hogy „leaudizzák” a SEAT-ot.

SEAT Exeo ST

TT kormánykerék

Első ránézésre valóban nem mondható, hogy óriási átalakításon ment volna keresztül az Exeo ST, viszont amit csináltak rajta azt nagy odafigyeléssel és gondossággal, minőségben végezték el!

A porig ültetést az Airride végzi amit a German Airride System-től építettek be. Egy germán minőség ami soha nem hagyja cserben használóját, legalábbis ezt vélik alkotóik. A két levegő tartály mellett mondhatni elrejtve építették be a JL Audióval szerelt autó hifit. Saját véleményem szerint a „parketta style” nem éppen oda való, de gazdája elmondása szerint ez még csak egy ideiglenes állapot.

SEAT Exeo ST, airride

Germán airride + JL Audio

Pikáns részleteket lehet felvedezni ha a kerekeket megnézzük, és persze ami a felnik alatt vannak! Ugyanis itt sem spóroltak, hiszen a 9×19″-os Porsche felnik alá 8 dugattyus RS4 féknyergeket építettek, amik 365ös féktárcsákat fékeznek, valószínú igen jó hatásfokkal.

Egy apró érdekesség az Exeo-ról ha már szemünk elé került ez a szépség: Az exeo alapja avagy alváza az Audi A4 B7 sorozaté, ellenben az átvett motorok pedig a B8-as széria motorjai.

Összeségében egy jól átgondolt Exeo kombi tuningot mutathattunk be cikkünkben, visszafogott átalakításokkal.

 

GALÉRIA:
Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások