Autóm története – SEAT Leon és a téli csúszás

0

Lacitól kaptunk egy kis történetet miután Győrben is megérkezett végre a várva várt téli havazás. Ilyenkor köztudott, hogy nem bírunk magunkkal, főleg mi SEAT-osok nem. 🙂 A hó csúszik, és olykor ez egy SEAT-osnál azonnal pezsgésre bírja az ereiben a vért.

Lacinál sem történt ez másképp: rövid telefon a barátoktól, hogy a győri ETO parkoló teljes hófehérséggel szűziesen várja őt, pár másik barátjával. Mire Laci odaért a rend éber őrei már kint voltak, hiszen azok is kíváncsiak voltak milyen szép fehér havas a parkoló. Egy SEAT tulajdonos természetesen mit tesz ilyenkor..? Szépen a szabályoknak megfelelően behajt és leparkolja szeretett SEAT-ját a parkolóba. Kis beszélgetés és autómustra után a rendőrautó kihajt a parkolóból…

seat leon drift

A továbbiakat úgy gondolom nem kell leírnunk. 🙂 Mint minden tapasztalt autós indulás előtt fékpróbával kipróbálja az út csúszásának mértékét, hogy a tovább folytatott utat kellő elővigyázattal és tudván az útviszonyokat, elinduljon biztonségosan hazafele. SEAT-os márkatársunk is ezt tette….

seat leon drift

Felhívjuk ezen a ponton mindenki figyelmét arra, hogy a parkolóban való csúszkálás és ökörködés szabálytalan és a rendőrség bírsággal súlythatja! Tehát ne tegyétek, mert egyben veszélyes is lehet!

Miután mindenki útnak szeretett volna indulni kipróbálva az útviszonyokat, megjelent a rendőrség és lévén hogy Laci igen óvatosan és intenzíven próbálgatta a biztonságos haladást autójával, így a rendőrautó egyértelműen őt állította meg gépjárműellenőrzés céljából.

seat leon drift

A beszélgetés:

Laci: Jó estét!
R.: … hát nekünk jó, magának annyira nem! Iratok, jogosítváy, forgalmi engedély, műbizonylatokat kérném! Meg forgalmi valószínűleg marad is nálunk!
Laci: Hát én nem hiszem. Tessék!

Laci forgalmijába minden be van jegyezve, TÜV papírok, műbizonylatok németül és magyarul is. A rendőr nézegeti, forgatja a forgalmit…

R.: Ezek a papírok miért nincsenek lefordítva?
Laci: Ott van pár oldallal arrébb minden.
R.: Forgalmiba az új lakcíme miért nem szerepel?
Laci: Nézze meg kérem jobban, lakcímkártyán két cím szerepel.

Kis hatásszünet után…

R.: Jólvan! Maga irányjelző nélkül vette be ezt a kanyart. Gondolom itt vásárolt…?
Laci: Persze!
R.: ahhha! Láttuk, hogy egy órája jött be a parkolóba és azóta itt csúszkál!
Laci: Pont megcsúszott…
R.: Na jólvan, gondolom nem maga fog bejönni hajnalba lesózni a parkolót a vásárlóknak
Laci: Hát nem valószínű.

Kis gondolkodás.

R.: Rendben! Viszont látásra…
Laci: Köszönöm, viszont látásra.

A rendőrök beültek a kocsiba és Laci úgy gondolta csinál pár fotót, amiket itt a cikkben is láthattok, de a következő pillanatban ismét kiszállnak visszakérve az iratokat…

seat leon drift

R.: Bűntetés megírása után visszakapja!
Laci: Elnézést, de az imént elköszöntünk, hogy viszont látásra… azóta mit vétettem?
R.: Maga itt áll az autóval egy kereszteződés közepén, nyitva van az ajtó, és elhagyta gépjárművét!
Laci: Még jó hogy itt állok, maguk állítottak meg!
R.: Nem érdekel, nem kell hülyére venni, a képeket meg ki lehet törölni, nem elküldeni a kisöcsit, hogy fényképezzen…
Laci: Tudom, hogy jogom van fényképezni az intézkedést, szóval nem értem megint mi a probléma…

Laci legyintett, jelezvén hogy legyen igaza a rendőrnek, gondolván úgyis megírják a bűntetést valamilyen címszóval.  Míg a rendőrök vissza ültek a járőr kocsiba készített még pár képet.
Kiszállnak…

R.: Nahhh… Mi legyen magával? Nekünk sem jó ám idejárni, miközben meg máshol betörés van, de nekünk ide kell járkálni! Nem akarunk mi senkit sem feltartani.

SEAT márkatársunk higgadtan várta a sorsát, a bűntetését, nem szólt egy szót sem. A hatásszünet után a rendőrök vissza adták az okmányokat és igen erőteljes és határozott szóbeli figyelmesztetésben részesítették Lacit.

Kedves „gyerekek”! Mit is tanultunk Laci történetéből? Soha ne packázz a rendőrökkel az után, hogy kipróbáltad SEAT-oddal egy üres, havas parkolóban mennyire csúszik az út…!!! 🙂

Ha Neked is van egy SEAT-od, amiről szeretnéd hogy beszámoljunk, írj nekünk Facabook oldalunkon, vagy küldj üzenetet e-mail címünkre.

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások