Autóm története – SEAT Ibiza 6K

0
Péter 10 éve már hogy SEAT tulajdonos. Elmondása szerint hű a márkához annak ellenére hogy volt olyan idő is amikor autója nem éppen a megbízható oldalát mutatta. Egy történet ami ismét azt igazolja, hogy aki egyszer SEAT-ot vesz az marad is a SEAT márkánál…

 

„Sziasztok! Az egész 10évvel ezelőtt kezdődött. Amikor már volt egy pár más márkájú kocsim. Valahogy egyik sem nőtt úgy a szívemhez. Ekkor határoztam el,hogy kipróbálom a SEAT-ot is.

Napi szinten bújtam a hirdetéseket.Amikor is megláttam egy 97-es bordó 3ajtós 1.4-es 60LE-s Ibizát. Első látásra beleszerettem, és sikerült meg is vennem. 5évig volt velem. Addig nagyon sokat használtam a munkából kifolyólag pizzafutárkodtam. Az alatt az 5év alatt a kötelező cseréken kívül egyetlen egyszer hagyott cserben,amikor tönkrement az tápszívattyú. Ezen kívül még egyszer kellett váltót cserélnem rajta. De mint ugyebár tudjuk ezeknek betegségük, hogy az ötödik fokozat miatt egy idő után meghal a váltó. Ezeket leszámítva mindig rendelkezésemre állt, és együtt mentünk mindenhova.

Ekkor kerestem fel a ClubSEAT-ot is, ahol végre azt éreztem, hogy szeretettel fogadják az új belépőket. Elkezdtem találkozókra is járni. Ahol személyesen is ezt a pozitív hozzáállást, és kedvességet tapasztaltam. Pár új ismeretségre szert is tettem.

SEAT Ibiza 6k

Péter mostani 6K Ibizája

Aztán Fortuna kegyeltje lettem, és örököltem egy kisebb összeget, amiből elhatároztam, hogy kicsit fiatalítom az évjáratot. Fájó szívvel, de megváltam a 6K-tól, és vettem egy 2006-os szintén 3ajtós szintén piros színben egy 6L-t.

Sajnos egy rossz konstrukciót foghattam ki. Mert az 1év alatt amíg nálam volt, szinte csak költöttem rá. Úgyhogy inkább úgy döntöttem, hogy eladom. Ez egyáltalán nem vette el a kedvemet, hogy ezek után ismételten kipróbáljak egy másik márkát, ezért továbbra is csak SEAT-ot néztem.

Ekkora találtam rá erre a ritkaságra, aminek azóta is a tulajdonosa vagyok, immáron 5.-ik éve. Ez egy 98-as 1.4 16V-es 101LE-s 3ajtós 6K-s Ibiza.
SEAT Ibiza 6k

Letisztult gyári külső

Mivel már nem a húszas éveimben járó vagyok, így nekem már vannak fontosabb dolgok is az életben, mint hogy minden szabadidőmet az autómnak szenteljem, azért persze csinosítgattam egy kicsit… Inkább próbáltam maradni a gyári állapotánál, és csak apróbb változtatásokat eszközöltetni rajta, mint pl. az első Kamei szemöldökök, körbe az ablakok, és a tető fekete Llumar fóliázva, emblémák feketére fújva.
SEAT Ibiza 6k

SEAT Ibiza 6K eleje

Belső térben a gyári üléseket Gttdi-re cseréltem. A pedálok, és a váltógomb Audi TT. kapott és egy Armster könyöklőt. A gyári kormányt újra bőröztettem, és piros cérnával lett varrva. A km-óra, és a középkonzol számlapját pedig fehér színűre cseréltettem piros led megvilágítással. Ezen kívül rengeteg Seat-os relikviáim vannak, aminek a számát szeretném majd tovább gyarapítani.
SEAT Ibiza 6k

Péter Ibizájának belseje

Ha majdan őt is le kell majd cserélnem, akkor is csak SEAT-ra fogom! További sok sikert, pozitív élményt, és legfőképp balesetmentes életet kívánok minden márkatársnak! ?
Galéria:
Ha Neked is van egy SEAT-od, amiről szeretnéd hogy beszámoljunk, írj nekünk Facabook oldalunkon, vagy küldj üzenetet e-mail címünkre.
Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások