Autóm története: SEAT Cordoba – Norbi

0
Norbi „munkás autó” sorsából emelte ki Cordobáját! Cement, létranyomok, spakli a csomagtartóban.

2008 óta jó pár átalakításon ment át az autó. Irányzata egyértelműen a „Clean”, avagy a letisztult forma. Ez napjainkban igen divat lett az országban, hiszen az egyszerűség és letisztultság igen szemet gyönyörködtető lehet. Első ránézésre talán nem is vehető észre Norbi  aprólékos munkája, de ha jobban szemügyre vesszük a Cordoba-t sok apró dolgokat felfedezhetünk rajta…

„Sziasztok! Szeretnék mesélni a kis szerelmemről. Az autó 2008-ban került hozzám nem egészen mondanám, hogy újszerű állapotban.

Motortér

A motor

Igazi melós autónak használták, vásárlás után 3 napig csak mostam nagyságrendileg 3kg cement volt a csomagtartóba kiszórva, létra nyomok, karcok az egész beltérben, az ajtókárpitok darabokban viszont megtetszett hogy a 101 lovas 1.6 SR motor van benne fekete 4 ajtós, amiből nem sok van az országban. Ezért is kezdtem el mélyebben foglalkozni vele.

Autóm története – Cordoba – Norbi

Végigjártam a szokásos utat 40/40mm Ta-technic ültetőrugó, sportdob, xenon izzók stb…stb… aztán pár év elteltével rájöttem nekem nem ez kell.

Csigusz! 🙂

Eldöntöttem, hogy egy Clean irányzatot veszek és OEM+ kategóriában folytatom tovább az átalakítást. Pár szó a külsőről: Kapott a gyári lökhárítóra egy Cupra koptatót, Cupra küszöböket, Sportline szárnyat a hátsó ablakra, beszereztem egy angol balos kistükröt, egy 17”-os 5X112-es RH ZW1-es felnit 8J széles 205/40-es Dunlop gumikkal elől 2cm-es hátul 3cm-es tőcsavaros osztókör módosítóval. Mivel nem akartam hogy szokványos Rh legyen így elektronikai úton lettek aranyoztatva a csavarok, a felnik fehérre lettek fényezve, mind a 20 csavar lopásgátlós acél anyák aminek a belseje menetes így helyet kapott egy 9mm-es golyó hátuljának a másolata. De itt jöttek a gondok, hisz nem fért el hátul és ez elindította a lavinát.

Cordoba fara… 🙂

A szélesítést nem akartam egy szimpla peremezéssel megoldani így az egész hátulja lett kihúzva 2,5cm-ert oldalanként, ha már fényezni kell, akkor eltüntettük a kipufogót a hátsó lökhárítónál és kapott egy 100-lovas Tdi kipufogó dobot. A Cupra küszöb emelőpontjai egybe lettek műanyagozva, hogy ne álljon el és még clean-eb hatást keltsen. A világítást hátul egy kis fekete lámpafestékkel módosítottam elől pedig megkapta a duplaoptikás fényszórókat.

A belső

Pár szó a belsőről: Vásároltam Cupra óratartót a műszerfal alá, amiben helyet kap egy olajhőfok érzékelő és akkufeszültség mérő. A szövet belső ki lett cserélve egy gyári 3ajtós légzsákos Cupra fullbőr belsőre, de mivel nem egyeznek az ajtókárpitok a 3 ajtóséval így bebőröztettem az eredeti ajtókárpitokat. A kilincstakarók az autó színére lettek fényezve, eltűntetve a kopott gumírozott réteget. A kalaptartó is be lett húzva feketére, amibe bele lett vágva 4 reflexcső, hogy jobban előre jöjjön a mély. Kapott egy Golf 5 váltógombot szoknyával. Az infocenter is át lett alakítva, hogy egy normális fejegységet tudjak használni.

Autóm története – Cordoba – Norbi

Pár szó a futóműről: Mivel, ahogy azt már említettem a 40/40 nem nyerte el a tetszésemet így most egy Fk futómű van az autó alatt. Féken elől csak a gyári méretek hatásfokán módosítottam a Brembo Max tárcsákkal és a Ferodo DS2000-es versenybetétekkel, hátul a dobféket lecseréltem tárcsafékre, fékrásegítővel mindennel apoteketgenerisk.com. És hát persze mint mindenkinél, nálam is van kívánságlista. Leon 1m Top Sport kormány, fehér számlapos óracsoport és majd majd valmikor egy 1,8T Köszönöm hogy elolvastátok rövid történetünket.”

Megérdemelte!

A fanatizmus sugárzik belőled, Norbi! 🙂 Csak a SEAT!!

Ha Neked is van egy SEAT-od, amiről szeretnéd hogy beszámoljunk, írj nekünk Facabook oldalunkon, vagy küldj üzenetet e-mail címünkre.

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások