Új SEAT Arona – a legkisebb Crossover

0

Új SEAT Arona: bővül a SEAT palettája! Az első SEAT crossover

Az új SEAT Arona kicsi, de mégis nagyobb mint az Ibiza, de sajnos egyenlőre nem lehet kapni négy kerék meghajtással. Ezzel a modellel szeretné a VW konszern elindítani offenzíváját a Crossover világ felé. Természetesen az Ateca alá van pozicionálva így konkurrenciát adva az Opel Mokka X, Fiat 500X, Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008 számára. Azt meg kell jegyeznünk, hogy konszernen belül is akad majd konkurencia, de ezt hivatalosan senki nem mondaná: VW Polo SUV T-Cross, a Skoda Polar, majd a valószínűsíthetően 2019-ben érkező új Audi Q1.

új SEAT Arona 2017

Az új SEAT Arona 2017

Az új Crossover, 68 színkombinációban lesz elérhető ami lássuk be, hogy ritkaság a márkánál. A gyár nem szándéka hogy terepjárót csináljon belőle, főleg hogy nem kapott összkerék meghajtást sem, ami a Crossovereknél tipikus jelenség. Igazi városi dzsungel autó, jó parkolási méretekkel, magas megemelt futóművel, robusztus markáns külsővel. Az új Arona az Ibiza platformját örökli: MQB A0

új SEAT Arona 2017

Az új SEAT Arona 2017

SEAT ARONA BELSŐ TÉR:

Sokak első körben az Ibizához fogják hasonlítani az Arona-t, ami jogos is. Viszont számos dolgok eltérőek mint például az első ülések amik 5cm-el meg lettek emelve, éreztetve hogy valóban egy Crossoverben ülünk. A beszállás ennek megfelelően sokkal könnyebb.

új SEAT Arona 2017

magasított első ülések

A műszerfalat  is magasabbra pozicionálták ami biztonságot, védelmet sugározhat a vezetőnek, és ennek mértékében a szélvédő is meredekebb szögben áll.

új SEAT Arona 2017

Komfort

A belső műanyagok egy részét bőrrel, finom varrással látták el, így kevésbé éreztetve a műanyag hatást.

új SEAT Arona 2017

Műszerfal

A hátsó utasoknak 3cm-el több hely maradt a „plafon”-hoz mérve. Az Arona erőssége a megnövelt hely, magasított ülések, és 45 literrel több hely a csomagtartóban (400L).

új SEAT Arona 2017

400L csomagtér

FELSZERELTSÉG:

A SEAT Arona 4 féle felszereltségben kerül piacra: Reference, Style, FR és XCellence. Az új Crossover tipikus felszereltsége a tempomat, ráfutás figyelmeztető rendszer, hill hold funkció avagy visszagurulás gátló, 8″-os érintőképernyő, vezeték nélküli okostelefon (indukciós) töltő külső antennás csatlakozóval. Az FR felszereltségnél már jár az adaptív futómű, normál és sport beállításokkal is. Több fajta vezetési tulajdonság is beállítható: normál, sport, eco és az úgynevezett individual…

új SEAT Arona 2017

8″-os kijelző

Connectivity, avagy kapcsolódási lehetőségek: Az új jövevény ugyanúgy megkapta a Full Link rendszert ami egyszerüvé teszi az okostelefonok kapcsolódását, kijelezve a 8″-os kijelzőn.

MOTOR PALETTA ÉS ÁR:

Első körben 3 fajta benzimotorral lesz kapható az új Crossover: 1 literes, 3 hengeres benzin motor 95 lóerővel (5 sebességes váltóval szerelve) és 115 lóerővel (6 sebességes váltóval vagy DSG-vel szerelve). A 1,5 literes 4 hengeres motor már 150 lóerős, ami kizárólag csak az FR-Linie-hoz jár!

új SEAT Arona 2017

Az új SEAT Arona FR 2017

Dízel motort illetően pedig választható 95 lóerős (5 sebességes vagy DSG váltóval) és 115 lóerős (6 sebességes vagy DSG váltóval) motorral. 2018 közepétől megjelenik az 1.0TSI motor, gázos (CNG) változatban is.

új SEAT Arona 2017

Markáns FR hűtőrács

A „pletykák” szerint az Arona-hoz is elér a Hybrid meghajtás 8,8kWh-ás akkumulátorral, plug in technológiával, majd három év múlva, amikor megjelenik a facelift, egy elektromos meghajtást kap 70kW teljesítménnyel. Így elindul a SEAT az elektromos autók irányába is.

A SEAT Arona topmodellje is megkapja a Cupra felszereltséget és a jól bevált 2 literes benzines motort valószínűsíthetően 200 lóerővel.

Ár: Az árakat illetően pontos adat még nem áll rendelkezésre, főleg magyarországi piacot illetően, de valószínű 5 millió forint környékéről fog indulni.

Youtube video:

GALÉRIA:

 

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások