SEAT szépségverseny 2018

0

ELŐSZÓ – SEAT SZÉPSÉGVERSENY

A lap alján tudsz jelentkezni a versenyre mint résztvevő vagy akár bíróként is! 

Itt pontos információt kaptok, hogy mi alapján pontoz a zsűri a 2018-as SEAT szépségverseny eseményein. Ezek alapján tudtok majd felkészülni a versenyekre. A legjobb az egészben, hogy minden szegmensben lehet eredményt elérni: gyári, kevésbé épített, és nagyon átépített autókkal. Nem kell profinak ahhoz lenned, hogy eredményt érj el!
2018-ban több hangsúlyt szeretnénk fektetni a minőségre, tehát nem lesz elegendő az, hogy egy csomó mindent átalakítasz az autódon. Ha tele van hibákkal, akkor sajnos az lehet az eredménye, hogy egy kevesebb ráfordítással épített autó megelőz. Manapság inkább a gyári jelleg a trend mint a „rommá gyúrt vas…”

Amit még fontos megjegyeznünk: Az átalakítást mindenképpen úgy csináld, hogy megfeleljen a magyarországi KRESZ szabályainak, és a törvény előírásainak! 

SEAT találkozó

SEAT találkozó

2017-ben szomorúan tapasztaltuk, hogy a SEAT állomány minőségi színvonala csökkent. Ezzel a megmozdulással szeretnénk titeket arra buzdítani, hogy a kevesebb és minőségibb több, mint a „sok és hibás” kivitelezés!

Időtök még van bőven, hiszen az első ilyen megmozdulás Áprilisban a SEAT évadnyitón lesz! Íme a szabályok, javaslatok, leírás ami segít Téged a 2018-as év felkészülésérre! 🙂

SZABÁLYOK, TANÁCSOK!

Első gondolat: Fontos, hogy autód tiszta legyen, itt kezdődik minden. Koszos autóval nem biztos hogy célszerű nevezned, hiszen a bírák nem látnak semmit a kosztól! Szépségversenyről van szó, érdemes tisztán, kiporszívózva, lemosva kiállni a bírák elé. Ne csodálkozz ha gyenge pontszámokat kapsz koszos autóval.

SEAT Karosszéria, max: 10 pont adható.

Ha átalakított autóval nevezel fontos pár dolgot szem előtt tartanod amiket a bírák lesni fognak: Milyen minőségű a fényezés? Milyenek a hézagok (pl. lökhárító illesztések)? Ajtó, küszöb falcok állapota! Milyen jellegű a fényezés, pl.: tükörfényezés, vagy narancsos gyári fényezés? Fényezésen megfolyás, bele esett porszem található e? Gyári autónál: Törésnyomok, rozsda, karcolás – negatív befolyásoló tényező!

SEAT ClubSEAT találkozók

SEAT ClubSEAT találkozók

TANÁCS: Ha fényezésben hibát találsz, polírozd fel, sokat segíthet! Vannak már csodaszerek, de ne locsold le szilikonnal!! Már nagyon retro… 🙂 Ellenőrizd a réseket, addig masszírozd a lökhárítód míg az rendesen be illeszkedik és a rések egyenletesek lesznek. Ügyelj a tisztaságra! Az első ránézés sokat számít! Az elbírálásban sokat ér az összkép. Már nem igaz az az állítás, hogy több átalakítás több pontot ér, sőt…

SEAT Technika, max: 10 pont adható.

Minden olyan dolog számít amit nem lehet első pillantásra észrevenni: futómű, kipufogó rendszer, fékrendszer, motortuning, egyedi technikai megoldások. Fontos a motortér tisztasága. Ha motortérbe bele nyúltál mutasd meg a bíráknak, legyen szépen izlésesen beépítve!

Gold-Line koncepció

TANÁCS: Futómú tuning esetében sokat számít ha látható a kerék küllőkön benézve a tiszta gátló rugó, biztos plusz pontokat érhetsz el vele! Amennyiben gyári autóval indulsz a technikai pontszámoknál egy tiszta szép motortér számít! A technikai pontszámot befolyásolja a belső megoldások is. Beszerelés minősége, praktikussága. Érdemes beszélned róla, mert lehet hogy annyira gyárira sikerült, hogy egyes bírónak fel sem tűnik az átalakítás vagy beszerelés! Nyisd ki a szád, és mondd el mit csináltál odabent.

És ne feledd: a biztonságos átalakítás a legfontosabb az egészben! Maradjon üzembiztos és a magyarországi jogszabályoknak feleljen meg az autód!

SEAT Belsőtér, max: 10 pont adható.

Kényes fejezet a SEAT szépségverseny témájában: Fontos a belső állaga! Ha gyári autóval érkezel akkor minél gyáribb legyen a belső, természetesen megóvva minőségét, tisztaságát.

FK Ülések

TANÁCS: ne legyen kosz, szemét az autóban, azzal a kifogással, hogy „bocs de a kutya kikaparta” vagy pl.: „a szomszéd belemorzsázott…”. Legyen kultúrált belső, ha leszakadt valami, vagy lóg valami, próbáld meg eltűntetni, hidd el észre veszik a bírák, és biztos nem pontokkal fogják díjjazni. Ügyelj arra, hogy ne legyenek kopott részek, (fogantyú, műszerfal, középkonzol. A rádió vagy bármi beépítésed van, ne csak be legyen hányva, törekedj a minél gyáribb beépítésre.

SEAT koncepció és összhatás, max: 20 pont adható.

Ez talán az egyik legfontosabb és legtöbbet érő pontok száma a szépségversenyben. Ugyanis itt minden bíró a saját ízlésének megfelelően adja a pontszámokat. Tehát  összességében mennyire tetszik neki az amit éppen lát! Ez lehet nagyon eltérő és a bírók egymástól függetlenül adnak erre a pontokat!

Piros 3D fólia

Piros fóliázott SEAT Ibiza 6L

TANÁCS: próbálj meg megfelelni az aktuális trendnek, összhangba hozni a SEAT-odon az átalakítást, vagy hívd fel autódra figyelmed egy teljesen sajátos új ötlettel, de az is lehet hogy egyszerűen szerénységeddel fogod elnyerni az itteni maximális pontszámokat!

Tisztaság, hozzáállás, extra pontok, max 5 pont adható.

Ez a legvégső pontozási lehetősége a bíráknak. Alapvetően itt mindenki 0 pontszámmal indul. Ezeket a plusz pontokat csak akkor kaphatod meg ha valami szimpatikus dologgal állsz elő autód bemutatásakor, vagy olyan szinten tiszta minden az autódon, hogy reggelizni lehet rajta bármelyik pontján! 🙂

ClubSEAT évadnyitója 2017 április 22.-én

TANÁCS: amikor bemutatod SEAT-od, mesélj róla frappánsan, viccesen, vagy támaszd alá szavaiddal szakmai tudásodat, vagy egyszerűen legyen mindene tiszta az autónak! Ezt szó szerint értsd: MINDENE!! 🙂

Összesített pontszámok:

Karosszéria: 10 pont
Technika: 10 pont
Belsőtér: 10 pont
Összhatás: 20 pont
Extra: 5 pont
ÖSSZESEN: 55 pont

SEAT szépségverseny menete:

Ez eltérhet rendezvénytől függően, de alapvetően egyenként nézik meg a bírák a SEAT-okat, úgy hogy Ti magatok vonultok fel az esemény helyszín hangosításánál, vagyis színpadja előtt. Mindenki kap 2 percet, hogy beszámoljon az autójáról! Sorban állsz, majd elővezeted szeretett SEAT-odat, kiszállsz és mesélsz, vagy csak hagyod hogy közelről is megnézzék a bírók az autód. 2-3 perc elteltével a pontszámokat a bírák bevésték a lapodra, majd továbbmész.


Regisztrálás: Általában délelőtt zajlik mindig, érdemes minél korábban e miatt érkezned. A találkozó kapujánál kapsz egy lapot amit ki kell töltened, és amikor előállsz az autóddal hogy bemutasd, leadod valamelyik bírónak akitől aztán kapsz egy sorszámot a szélvédődre (ne aggódj, könnyen levehető a találkozó végén).
Kategóriák: igyekszünk úgy megválasztani a kategóriákat, hogy mindenki aki imádja és szereti autóját, illetve foglalkozik is vele, tudjon eredményt elérni, akár gyári, régi (de szép), tuningolt, vagy show autóval érkezel. A pontos kategóriákat mindig közzé tesszük az eseményben, és a helyszínen is! A kategóriákat a külföldi (Német) neves és ismert autós találkozók sémája alapján alakítjuk ki.

Pontozás, számolás

A bírák saját belátásuk szerint EGYÉNILEG pontoznak megbeszélés nélkül! A bírók nem beszélhetik meg egymás között az adott pontszámokat! A pontozás befejeztével összeadjuk a pontszámokat, és átlagolunk! Minden bíró öszeadott pontszámait fogjuk átlagolni.

Bírák: 2018-ban közületek is választunk bírókat! Alapvetően a SEAT csoportok, SEAT-os klubok vezetői fognak bírálni és mellé úgymond a közönségből választunk bírót. Mi csak felügyeljük a pontozást, és figyeljük, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjen! Ha saját autóddal is részt akarsz venni a szépségversenyen, megteheted, de vedd figyelembe, hogy saját autódra NEM szavazhatsz! Így az átlagolásnál Neked nem lesz pontoszámod. Ez nem jelent sem előnyt, sem hátrányt!

SEAT ClubSEAT találkozók

SEAT szépségverseny díj kiosztó – Alsóörs

TANÁCS: Beszélj az autódról! Ez nem kötelező és a bírók nem is fognak kérdezni, vagy elvétve kérdezik meg hogy mesélj róla! Érdemes magadtól beszélned, fontos pontszámoktól eshetsz el ha nem beszélsz. Érkezz időben! Legyen tiszta az autód, kívül/belül. Ne görcsölj, legyél természetes, elvégre szórakoztatás a célja és egy kis siker. 🙂
NEVEZÉS: MINDIG INGYENES!

SEAT találkozó

ClubSEAT Évadzáró találkozó 2017 – Alsóörs

SEAT szépségverseny díjai, nyereményei:

Már nem a megszokott 1-2-3 helyezettes díjakat adjuk. Minden kategóriának van TOP3 vagy TOP5 díja. Ami azt jelenti, hogy a kategória legszebb 3 vagy 5 SEAT-ja. Ezenfelül mindig van kategórián kívüli díj is ami vagy a belsőtérre irányul, vagy felnire, technikára, stb. Természetesen mindig van egy leg-leg-leg díjunk ami az adott találkozó legszebb SEAT-ja azaz: „BEST OF”.

SEAT ClubSEAT találkozók

Évadzáró ajándékok.

Serlegek, nyeremények: Mindan díjazott kap egy serleget, amit minden évben gondosan választunk ki vagy gyártatunk le. A serleg mellé jár egy adott dizájnban egyedileg készített névre szóló oklevél.

 

ClubSEAT évadzáró 2016

ClubSEAT évadzáró 2016 – serlegek

Azt már sokan tudják, hogy minden nyertesünk ajándékokban is részesül ami leginkább a SEAT-hoz kapcsolódik: kenőanyagok, autó ápolási szerek, voucherek, SEAT relikviák mint pl. bögrék, pólók, matricák.

ClubSEAT relikvia

ClubSEAT relikviák, ajándékok

TANÁCS: A részvétel a fontos! Ha nyersz, örülj neki, ha nem akkor pedig próbáld meg legközelebb is, és ne add fel! – ez a siker kulcsa, nem csak itt, hanem az életben is! 🙂

Időpontok, ahol biztos hogy lesz SEAT szépségverseny:

2018. Május 4-5. : XI. SEAT ÉVADNYITÓ TALÁLKOZÓ
2018. Június 9. :  CHECK IN – NYÁRI SEAT TALÁLKOZÓ
2018. Szeptember 14 – 16.: XI SEAT ÉVADZÁRÓ TALÁLKOZÓ

Ha szeretnél résztvenni a 2018-as SEAT Évadnyitó Találkozó szépségversenyen mint versenyző vagy/és bíróként is, akkor töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot:
JELENTKEZÉS / REGISZTRÁCIÓ

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások