Cupra Ateca

0

A sportosság legkorszerűbb értelmezése!

A CUPRA Ateca egy új időszak kezdetét jelzi a frissen alapított független márka történetében, amely új lendületet visz a piacokra…

Sokan csak annyit tudnak a Cupra márkáról, hogy a SEAT némelyik modelljének változata. Ma már sokkal több van mögötte mint egy sima felszereltségi szint. A CUPRA egy önálló márka lett ami a SEAT modelljeire fókuszálva kíván egy igen változatos termékkínálattal előállni. Hasznukra lesz ebben a Volkswagen Csoport erőteljes technológiai eszköztára, amellyel lehetőségek széles tárháza nyílik meg előttük.

Ahogy egyre sokszínűbbé válik a CUPRA tevékenysége, egyre több olyan új modellel jelentkezik, amely tökéletesen egyesíti a teljesítményt, a vezetés élményét és a hétköznapi használhatóságot. Ehhez a márka igénybe veszi a meglévő, SEAT által használt infrastruktúrát is, így egy speciálisan nekik szánt bemutató téren lehet jelen 277, egyedileg kiválasztott kereskedésben Európa-szerte.

A CUPRA Ateca

Az Ateca SUV modell egy új márka születését jelzi és egyben tökéletes első modell is a CUPRA márka számára. Céljai eléréséhez a komoly mérnöki háttér alapvető műszaki megoldásait alkalmazzák, anélkül, hogy túlbonyolítanák, vagy szem elől tévesztenék a jármű lényegét.

Hajtásrendszer:

Az Ateca szíve és lelke a piac technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, amely figyelemre méltó 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Teljesítményét egy még simább és pontosabb váltásokkal dolgozó hétsebességes, kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltón keresztül adja le a 4Drive összkerékhajtásnak. Alacsony saját tömege miatt (mindössze 1 540 kilogrammot nyom vezető nélkül) illetve az ehhez társuló motorja révén, mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsít fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Cupra motor

Cupra motor

Az Ateca független kerékfelfüggesztést kapott, elől McPherson rendszerű felfüggesztéssel, hátul pedig multilink (többlengőkaros) felfüggesztéssel. Az adaptív futómű-szabályozás (Dynamic Chassis Control – DCC) alkalmazásával az mindig a vezető igényeinek megfelelően igazítható.

Ezen az Ateca modellt 4Drive összkerékhajtási rendszerrel szerelték fel, amely az egyik legbiztonságosabb, és legfejlettebb összkerékhajtás a világon. A 4Drive rendszer valós időben elemzi az útviszonyokat, beleértve a gépkocsi és minden egyes kerék sebességét, a kormánykerék pozícióját és a vezetési stílust illetve vezetési módot annak érdekében, hogy minden pillanatban gyorsan és hatékonyan adja át az erőt a megfelelő kerekeknek.

Amikor a vezetői profilok között a CUPRA vezetési módot választjuk, akkor a kipufogókon keresztül a motor azonnal jellegzetes hanggal reagál, és az adaptív futómű-szabályozás egy sportosabb menet-funkcióra hangolja a járművet. Bármelyik vezetési módot választjuk, az észrevehetően megváltoztatja a CUPRA Ateca karakterét.

Külső megjelenés:

Jelenlétével bizalmat sugároz és kétséget sem hagy afelől, hogy az Ateca az SUV kínálat legdinamikusabb tagja.

"<yoastmark

Az Ateca szépen kidolgozott orr része a Full LED fényszórók vonalaival folytatódik. Ezek nem csupán az elképesztő fényt garantálják, de tovább erősítik a modell széles kiállását, határozott és erőteljes megjelenését. A fényes fekete részek visszatérő elemként jelennek meg a CUPRA Ateca külsején. Így például a tetősínek, a külső visszapillantó tükrök, az ablakkeretek, az oldalsó díszlécek, a kerekek, az első hűtőrács, az első és hátsó diffúzorok, valamint a hátsó ablakot keretező légterelők is megkapták ezt a formai megoldást.

"<yoastmark

A fekete féknyergek, a sportos hátsó lökhárító, a rézszínű CUPRA embléma a csomagtartón, a négy kipufogó cső a hátsó diffúzor két szélén, illetve az exkluzív, 19 col peremátmérőjű gyémánt mintázatot követő könnyűfém keréktárcsák a CUPRA emblémával, mind-mind az egyedi megjelenésű és dinamikus szabadidő autó sportosságát és eleganciáját hangsúlyozzák.

Belső kialakítás:

A gépkocsi belső terében az ajtók borításai Alcantara kárpitozásúak, a CUPRA emblémát itt az ajtók küszöbén lévő alumínium lapocskán találhatjuk meg. A sportülések ugyancsak Alcantara borítást kaptak, fekete színben rézszínű öltésekkel készültek, az oldalak lezárására pedig szénszálas betéteket használtak.

"<yoastmark

A belső térben végignézve a prémium érzetet erősíti a klímaberendezés levegő-beáramlóinak ezüst vagy fényes fekete színe, utóbbi színt kapta a drive select választógombot és a sebességváltót is befogadó központi konzol is.

"<yoastmark

A vezető előtt kapott helyet a digitális műszerfal, amely – köszönhetően a nagy felbontású kijelzőjének illetve a navigációs rendszer 8 col képátlójú érintőképernyőjének – egyértelmű formában kínálja fel a legfontosabb információkat. Mindkét eszköz – amellett, hogy műszaki szempontból is a legkorszerűbb technológiát képviselik – a maximumot kínálják kényelem és kifinomultság szempontjából is.

"<yoastmark

A digitális műszerfal nagy felbontású digitális műszeregysége nem csupán a funkcionalitás egy magasabb fokát kínálja, de lehetővé teszi a vezető számára, hogy a neki legfontosabb információkat jelenítse meg rajta. Lehetővé teszi ugyanis, hogy a gépkocsivezető az analóg műszerek hagyományos információitól kezdve – mint például a sebességmérő és a fordulatszámmérő – egészen a teljesen színes térképekig és a navigációig is mindent koncentráltan láthasson és áttekinthessen.

"<yoastmark

Jelenleg nincs a CUPRA márkához hasonló márka a piacon. Az Ateca megjelenése pedig valami új születését jelenti, ahol a jármű fejlesztését végzők ugyanazokat az értékeket vallják, ugyanaz az ambíció és szenvedély hajtja őket az autóiparban elérhető csúcsteljesítmény felé.

"<yoastmark

A CUPRA Ateca piaci bemutatkozása 2018. év végére várható. Hogy emlékezetes legyen az indulás, az első 7000 vásárló egy limitált példányszámú üdvözlő ajándékot kap, amiért segítettek elindítani és felépíteni a CUPRA táborát. Ezek a vásárlók egy különleges CUPRA tagsági dobozt kapnak, amelynek valódi szénszálas anyagát rézszínű CUPRA embléma díszíti. A belsejében egy kiemelkedő minőségű, szénszálas CUPRA kulcsvédőt és egy szénszálas CUPRA karkötőt kapnak az első ügyfelek köszönetképpen és CUPRA tulajdonlásuk emlékeként.

CUPRA Ateca galéria

 

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások