SEAT 2018-as éve

0

SEAT 2018 – Fantasztikus SEAT év…

2018 kiemelkedő év volt a SEAT számára. Röviden kiemeltünk Nektek a 2018-as év eseményeiből párat, amik szeretett márkánk háza körül történtek. A következő kiemelkedő pillanatok pedig biztosan bevonulnak majd a SEAT történetébe:

Isten hozott, Tarraco!

A SEAT a modell névadó városában, Tarragonában mutatta be a régóta várt Tarraco modellt, a vállalat legnagyobb SUV modelljét, a márka legújabb zászlóshajóját. A Tarraco az első olyan SEAT modell név, amelyet össznépi szavazással választottak ki, és amelynek végső szakaszában, a #SEATseekingName kezdeményezésben 146 000 személy vett részt. A Tarraco – az Ateca és az Arona modellekhez csatlakozva – teljessé teszi a márka szabadidőautó kínálatát. Az új modell gyártása október közepén indult Wolfsburgban, az első példányokat pedig 2019. év elején értékesítik majd viagra preço.

SEAT Tarraco

SEAT Tarraco 2018

CUPRA, egy különleges márka születése

A SEAT sportosságának tökéletes kifejeződése: a CUPRA. A vállalat új, egyedi stílusjegyekkel felruházott márkája az autózás szerelmeseinek meghódítására született és hatással van mindenkire, aki eredeti, kifinomult, szenvedélyes és sportos autómárkára vágyik. Első modellje, a CUPRA Ateca október óta elérhető a kereskedői hálózatban. Elektromos versenyautója, az eTCR pedig egy 2020-ban debütáló többmárkás túraautó sorozat alapjait fekteti le.

CUPRA Ateca

CUPRA Ateca

Felpörögnek a hálózatba kapcsolt járművek

Miután a SEAT úttörő módon integrálta a WAZE közösségi navigációs rendszerét járműveibe, az idei évben első márkaként alkalmazta a Shazam zenefelismerő alkamazását modelljeiben. A hálózatba kapcsolhatóságnak ez a magasabb szintje novemberben vált teljessé, amikor bemutatkozott Amazon Alexa, az innovatív hangvezérléses szolgáltatás, amely immár Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban is elérhető. Alexa lehetővé teszi az autóvezetők számára, hogy a kormány mögött töltött időt optimálisan használják ki, mindezt pedig a különböző funkciók egyszerű elérésével biztosítja számukra.

SEAT és a Waze

Két keréken a SEAT márkával

A kongresszuson debütált a vállalat új, „SEAT eXS powered by Segway” névre keresztelt elektromos járműve, amely a márka mikromobilitási stratégiájának első lépéseként mutatkozik be, célja pedig, hogy az utazás utolsó szakaszát megcélzó elektromos városi mobilitást segítse.

Segway – SEAT

25 éve Martorellben, 10 millió legyártott autó

A SEAT szívének számító martorelli gyár 2018-ban ünnepelte 25. évfordulóját. Közel 12 500 ember dolgozik Martorellben az üzemben illetve a vállalat központjában. 25 éves története során 39 modellből és azok különböző változataiból több, mint 10 millió autó készült itt. Napjainkban a martorelli üzem mérceként szolgál az ipar 4.0 tekintetében, a növekedés motorja a munkahelyteremtés és az ipari fejlesztések szempontjából, nem mellesleg pedig egy hatékony, fenntartható és környezetbarát termelési helyszín.

Martorelli SEAT gyár

Audi A1: made in Martorell

A sportos új kompakt modell, az Audi A1 október óta kizárólag a SEAT martorelli üzemében készül, innen szállítják tovább azokra a piacokra, ahonnan a megrendelés érkezett. Mindez pozitívan járul hozzá a termelési helyszín export darabszámához, amely már meghaladja a 80 százalékot. Az Audi A1 a második prémium modell az Audi Q3 után, amely Spanyolországban készül. Az Audi Q3 egyébként szintén a martorelli gyártósorról gördül le az A1 modellhez hasonlóan.

Audi A1 – Martorelli gyártósoron

Második helyen végzett a SEAT Ibiza a Car of the Year 2018 szavazásán

A 2018-as év díjesőt hozott a SEAT ikonikus modelljének, az Ibizának. Miután a 2017-es évet a spanyol autóipar egyik legrangosabb elismerésével, az ABC Best Car of the Year 2018 díjával zárta, az Ibiza folytatta díjakkal szegélyezett diadalmenetét: a döntős mezőnyben szerepelt a Car of the Year 2018 választáson, az Egyesült Királyságban a What Car? magazin a legjobb szupermininek választotta. Németországban ő lett az Év Cégautója 2018 díj győztese, a francia La Revue Automobile pedig a Leginkább ajánlott városi autónak választotta (Citadine de Réference). Katalóniában neki ítélték a Best Car of the Year 2018 elismerést, a Motorpress Ibérica pedig a Best Cars 2018 díjjal jutalmazta, de a 2018-as évben szerezte meg – többek között – a Schibsted Motor Awards kitüntetését is, mint a Legjobb kisautó illetve kompakt modell.

Car of the year – SEAT Ibiza

A világ első, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő városi szabadidőautója

A Párizsi Autószalon közönségének mutatkozott be először az új SEAT Arona TGI, a világ első városi szabadidőautója, amelyet sűrített földgázzal (CNG) és benzinnel üzemelő hibrid erőforrás hajt. Emellett a SEAT partneri megállapodást írt alá a Snam és az AFGNV vállalatokkal a földgáz és a biogáz Franciaországban és Olaszországban történő népszerűsítéséről.

SEAT Arona TGI

Forrás: SEAT

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások