CUPRA Ateca – Special Edition

0

CUPRA Ateca Special Edition: egyedülálló jármű még kifinomultabb formában és megnövelt teljesítménnyel…

Megnövelt teljesítmény…

A CUPRA márka a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon leplezte le a CUPRA Ateca Special Edition modellt, amely megnövelt teljesítményszinttel, még kifinomultabb és vonzóbb formában mutatta be a nagyteljesítményű SUV modellt.

Megjelenésével egy új, nagy teljesítményű járművekről szóló időszak vette kezdetét, amelyben megismerhetjük a sportosság mai modern értelmezését.

A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával az eredeti modell feltűnő külső megjelenését, stílusos belső kialakítását és kiemelkedő teljesítményét még tovább fokozták.

A CUPRA Ateca Special Edition szíve és lelke a piac technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, amely figyelemre méltó 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Az ember és a gép összhangja pedig a pontos, hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltónak, a 4Drive összkerékhajtási rendszernek és a progresszív kormányzásnak köszönhetően hibátlan.

Feltűnő jelenség: a külső megjelenés

Az új tervezésű, exkluzív 20 col peremátmérőjű rézszínű könnyűfém keréktárcsák nem csupán esztétikailag visznek újat az autó külső megjelenésébe, de növelik a nyomtávot és elrejtik a szériafelszereltség részeként szerelt Brembo fékeket. Rézszínű szénszálas elemek biztosítják a még kifinomultabb megjelenést az oldalsó visszapillantó tükröknél és a leszorítóerőt fokozó hátsó légterelő esetében.

A fejlesztések érintették a kipufogó rendszert is, amely megkapta az Akrapovic kipufogó rendszert. Ez amellett, hogy a jármű súlyát közel 7 kilogrammal csökkentette, a még exkluzívabb hangzás élményével kényezteti a nagyteljesítményű SUV rajongóit.

Kifogástalan részletek: a belső tér

Az első kagylóülések, a hátsó ülések és az ajtóbetétek exkluzív Petrol kék Alcantara kárpitozása olyan vizuálisan vonzó elem, amelyet eddig még nem láthattunk a CUPRA Ateca belterében.

Az új színt kiegészítendő a szellőzőnyílásokat és a középkonzolt fekete keretbe foglalták, míg a klímaberendezés kezelőgombjait és a műszerfalat rézszínű szénszálas betét szegélyezi.

A CUPRA Ateca Special Edition belterében minden apró részlet számít, így az nem is lehet teljes a prémium minőségű CUPRA szőnyegek nélkül.

A CUPRA Ateca Special Edition modell 2019. év végétől rendelhető.

Forrás: Porsche Hungária

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások