Exkluzív SEAT fényezés technológia

0

Wellnessközpont SEAT-ok számára

Wellness központ, nagynyomású fúvókákkal ellátott fülkék, szauna és mindenféle kezelés. Minden olyan szolgáltatás megtalálható itt, amelyet a legkülönlegesebb fürdőkomplexumok kínálnak. Annyi csak a különbség, hogy ez autók számára készült és a SEAT martorelli gyárának 2B, 4 és 5-ös számú műhelyében található. Minden karosszéria egy hatórás szépség rituálén vesz részt a fényezőüzemben, amely gondoskodik a legszebb eredményről az autó színét illetően mielőtt az kigördülne a gyárból.

A szertartás a merülőkádakban indul, ahol több, mint 51 500 nm-en 314 dolgozó és 32 robot áll minden autó rendelkezésére. Itt váltva kilenc merülő tisztításban és öt vízpermetes öblítésben van részük, majd egy záróanyagot hordanak fel rá.

Merülőkád

Minden kezelést, egy szárítási folyamat követ. Ezért a kemencéknek kulcsfontosságú szerepük van és a teljes fényezési folyamatban hat kemence vesz részt. Minden állomásnál 45 és 180 fok közötti hőmérsékletre van szükség, 30 és 35 perc közötti időtartamra.

Fényezés:

Egészen pontosan két és fél kilogram festéket szórnak fel autónként, szigorúan erre a célra felszerelt fülkékben , 21 és 25 fok közötti hőmérsékleten, ahol egy szellőztető rendszer akadályozza meg, hogy a legkisebb porszem is bekerüljön a fülkébe. A festékszórásról összesen 84 robot gondoskodik. Ők hét réteget visznek fel, mindegyik hajszálnyi vékony, ugyanakkor sziklaszilárdságú.

Fényező robotok

Kromoterápiával a szennyeződések ellen

A kezelések közül utolsóként ez ellenőrzi, hogy az összes eddigi lépés hibátlan eredményt hozott. Egy vörös fény alatt az autó egy szkenneren halad át, ahol nem kevesebb, mint 50 568 fénykép készül 43 másodperc alatt róla.

Fényezés ellenőrzés

Ez azt jelenti, hogy 28 kamera másodpercenként 42 képet alkot az adott járműről. Mindezt azért, hogy milliméterenként ellenőrizze a karosszériát és garantálja, hogy nem található azon semmi hiba.

Fényezés ellenőrzés

Fényezés ellenőrzés

 

Forrás: Porsche Hungária

Megosztás:

A szerkesztőről

ClubSEAT 2005-2017

Hozzászólások